Aanbod

Hoe kan ik mensen tot zingen verleiden? Hoe kan ik laten ervaren dat zingen je verrijkt met levenslust en verbondenheid? Overal kun je in wezen samen zingen. Wat je nodig hebt is de juiste vorm die aansluit bij het moment. Mijn inzet is het om op allerlei plekken op een laagdrempelige manier mensen tot zingen te verleiden en zingend te verbinden. Dit kan een leuke workshop zijn voor een feest of uitje met collega's of vrienden, of een interactietraining voor een teamdag, of een middag induiken in de wereld van het zingen om de helende en verbindende krachten te ervaren, of je mee laten nemen in een avond meditatief zingen als voeding voor je ziel en om gemeenschap met anderen te beleven.

Meer dan twaalf jaar bied ik zang-workshops in allerlei vormen aan. Ik wordt steeds meer doordrongen van het idee dat zingen een van de meest krachtige gereedschappen is die wij als mens tot onze beschikking hebben, om zelfhelende processen op gang te brengen, op individueel maar ook op maatschappelijk niveau. Ik merk steeds meer dat mij vooral de interactie boeit en het gemeenschapsgevoel dat je met elkaar opbouwt bij het zingen.

Bij het meditatief zingen betekent dat voor mij een intens gevoel van opgenomen zijn in het geheel waarbij iedereen zijn persoonlijke kleur geeft aan het gezamenlijke lied wat er ontstaat. Het zijn momenten voor mij waar ik diepe rust kan ervaren en geborgenheid en liefde voor het leven. Ik kan daar enorm van genieten en kijk uit naar elke avond die komt.

Bij de Zangavonden HeerlijkZingen en de workshops rondom zangwerk en stemexpressie ligt de nadruk vooral op experimenteren, verkennen en uitdagen. De wens dat ik me mag laten horen en zien met alles wat er voor me is, kan ik in het zingen het meest tot uitdrukking brengen. De wisselwerking van afstemmen op elkaar en luisteren en op de voorgrond treden en mijn eigenheid tot uitdrukking brengen is voor mij elke keer opnieuw een uitdaging.

HeerlijkZingen avond

2 wekelijks. Ook proefles mogelijk!

 

Wat doen we:

We zingen liederen rond de hele wereld op onze eigen manier, met ruimte om te experimenteren en te improviseren. Ook maken we klankstukken en wie wil kan je zo nu en dan de eigen melodie laten horen. Ik ben erop uit om een plek te bieden waar iedereen vrijuit kan zingen, zonder elke vorm van prestatiedruk en al te veel inspanning. Zo kun je de liederen en klankstukken op je eigen manier volop doorleven en ontstaat er prachtige muziek.

Meezingnacht

meezingnacht

De meezingnacht is een koor voor één avond, een avond zingend genieten van prachtige liederen.

 

 

We maken een wereldreis naar traditionele en spirituele liederen uit alle windstreken. Of het nu gaat om een Roma-lied, een Portugese Fado, een Indiase Mantra of een ritmelied uit Afrika, allemaal zijn het uitingen van de zoektocht van de mens naar liefde en verbinding; met zichzelf, met elkaar en met het grotere geheel.

Meezingmiddag

11 november: Spirituele liederen rond de wereld.

 

Liederen van en voor de wereld

Maandelijke zingen we traditionele en spirituele liederen rondom een bepaald thema. Zo verdiepen we ons in de specifieke kwaliteiten, die horen bij een bepaalde cultuur of een bepaalde traditie. We verkennen de betekenissen, we duiken in ritmes en typerende melodieën. Thema’s kunnen zijn Afrikaanse muziek, Indiaanse liederen, Ierse liederen, liefdesliederen, Mantras en Kirtans, Balkan/Gipsy en nog veel meer.

WeekendCursus

WeekendCursus HeerlijkZingen

De helende kracht van zingen

- ik heb op dit moment nog geen weekend gepland. Ik hou jullie op de hoogte zodra er een nieuwe datum bekend is -

Tijdens dit weekend gaan we dieper in op allerlei aspecten, die het zingen als helend gereedschap laten ervaren. "Eigenheid in verbinding" vormt hier een leiddraad: een ontdekkingstocht naar je eigen geluid, je eigen zeggingskracht en kwaliteit in interactie en verbinding met anderen.

CD Presentatie

CD presentatie: CANTA, wereldliederen met hart en ziel

cover klein

Op zondag 8 februari zal ik samen met Martijn Nanninga in het foyer van Zimihc Wittevrouwen onze CD presenteren met een klein voorproefje en een drankje. We laten gevarieerd wereldmuziek repertoire horen m.m.v. Terence Samson, percussie en Julien Dubois, saxofoon. Aanmelden vooraf is niet nodig.

MeezingNacht

Een unieke en intense meezingNACHT van 20u tot 24uur! Deze nacht rond de zonnewende is voor al diegenen die nieuwsgierig zijn naar een intense zangervaring en de diepere lagen daarvan mee willen dragen.

ZangVakantie

ZANGVAKANTIE VOGEZEN zomer2018: Zingen met Hart en Ziel

met Andrea Hauser en Martijn Nanninga

zondag 12 aug 16.30u - vrijdag 17 aug 11.00u; Ban - Sur - Meurthe - Clefcy, Vogezen, Frankrijk

5 dagen zingen, muziek maken, natuur beleven, ontspannen, lekker eten, genieten, samen zijn.

SoulSingingFestival

Een prachtig festival, waar je de gelegenheid hebt om heel uiteenlopende zang- en dansworkshops te volgen, vanuit verschillende invalshoeken en achtergronden. Een mooie ontmoetingsplek voor een ieder die spontaan en geïnspireerd samen wil zingen en verbinding in klank & dans wil ervaren.

 

Do 24 mei (18.30 uur) ( ev. vr 25) – zo 27  mei 2018 (16.30 uur):

Voorjaars Soulsinging Festival

oa met:
–  Jan Hendrik Veenkamp –  Meezing concert

– Cecilia Magnus – Stembevrijding

TaKeTiNa workshop

Kennismakingsworkshop voor iedereen, die wil proeven aan deze unieke ritme-beleving.

Omdat ik heel erg geboeid ben door TaKeTiNa, organiseer ik deze eenmalige kennismakingsworkshop. Daniëlle vd Ven (taketina- teacher) en Inez Vermooten (surdo) zullen de middag leiden. Zo een korte introductie-workshop is niet gebruikelijk in de TaKeTiNa wereld. Gebruikelijk is om je direct voor minimaal een weekend in te schrijven. Maak daarom gebruik van deze mogelijkheid, om te proeven wat het met je doet. Het is absoluut een aanrader! Ik gun het iedereen om dit eens te beleven!

Yoga-Zang Retraite

In een prachtig Marokkaans natuurgebied

Een mooie gelegenheid om jezelf te trakteren op rust, ontspanning en levenslust.

 

Laat je meenemen in deze unieke combi van yoga en zingen en ervaar hoeveel vrijheid en vitaliteit het geeft. 
De prachtige plek midden in de Marokkaanse natuur nodigt daar zeker toe uit!

 

WereldvrouwenZang

Zangdag voor wereldvrouwen!
Om met elkaar onze kracht, wijsheid en verbondenheid te vieren, te voelen, te voeden.
In allerlei culturen vind je liederen die deze kwaliteiten bezingen en op willen roepen.
Laten we ons verbinden en zingen, zingen, zingen...

Healing Festival

Healing Festival Venwoude

13-15 juli 2018

Wanneer een grote groep mensen gericht op bewustzijnsontwikkeling bijeenkomt ontstaat er een energieveld wat voelbaar is en waarin je alleen aanwezig hoeft te zijn om te kunnen helen. Deelnemers en docenten creëren samen dat veld. Je bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.